Hauskoja perhetapahtumia Suomessa

Perheen kanssa on aika ajoin kiva seikkailla tapahtumissa. Tästä lähtee lapsille hyvä perinne ja hauskat muistot heidän kasvaessaan. Perheen lasten iästä riippuen, Suomessa on toki paljon perheille suunnattuja tapahtumia.

Luonnossa on tilaa juosta ja ääntäkin sopii. Pysyviä kotimaan tapahtumia ovat tietenkin Hämeenlinnan Tykkimäki ja Naantalin Muumilaakso, jotka viihdyttävät perheen pienemmästä suurempaan. Linnanmäellä vierailu sovitetaan usein perheen kesäkalenteriin ja Tampereen Särkänniemi ehkä seuraavaan viikonloppuun, kun vekottimilla ajaminen ja vempaimissa istuminen on etsittyä ajanviettoa.

Rauhallisempaa kokoperheen vierailua ovat lukuisat urheilukisat ja muut sen semmoiset kilpailut. Kaikkein kuuluisimmat ja tasokkaammat kilpailut saattavat tulla kalliiksi vierailukohteiksi perhelipullakin, mutta paikkakuntakohtaiset seurat ja järjestöt tarjoavat edullisia, jopa ilmaisia tilaisuuksia seurata jalkkista, salipalloa tai hiihtoa. Jos saat tenavat iloisesti innostumaan urheiluharrastukseen, niin perheen yhteisistä pelipäivistä ei ole puutetta.

Koko perheen metsäpäiviä järjestetään monissa Suomen kunnissa ja kaupungeissa. Kohteena siis metsä! Näillä päivillä kisaillaan, on näytöksiä eikä muutamasta metsätraktorista varmaankaan ole puutetta. Vastaavia tapahtumia on ainakin Oittaalla ja Oulun puisissa puitteissa.

Koko perheen taidetapahtumat innostavat pienokaisia luovuuteen ja itsekin pääset nauttimaan kansan tarmokkaasta kädenjäljestä. Taidetapahtumiin sulautuvat käsityöt ja valokuvaus. Näyttelyiden yhteyteen on usein liitetty työpajoja, jossa voit verytellä näkemäsi innostamana. Lapsille on tärkeää päästä kokeilemaan näkemäänsä joten pieni taidetuokio on paikallaan vanhemmillekin. Tällaisia huvituksia ovat tarjonneet esimerkiksi Riihimäki.

Lapissa vierailevat perheet pääsevät osalliseksi hotellien järjestämistä perheretkistä ja kulttuuri tapahtumista. Riippuen minkä paikkakunnan lähellä olet laajassa Lapin maastossa, saattaa myös paikkakunnalta löytyä kalastuskilpailuja, hiihtoa tai patikkaretkiä, kun haluat löytää itsenäisesti perheellesi vierailukohteita. Esimerkiksi jokilaiva-ajelut ovat helppo ja mielenkiintoinen tapahtuma perheelle, ja mukaan pääsevät niin vaarit kuin vauvatkin.