Hauskat urheilutapahtumat Suomessa

Reippaita urheilevia nuorukaisia on Suomessa hyvin paljon, koska urheilu ja liikunta ovat aina liittyneet voimakkaasti suomalaiseen kulttuuriin. Talvella hiihdetään ja luistellaan – jos päätä riittää, niin hyppyrikään ei pelota. Kesällä soudetaan ja rynnistetään erilaisten pallojen perässä kaikenlaisin välinen. Pyöräilyllä ja suunnistuksellakin on suosijansa, juoksijoista puhumattakaan.

Oman maan hiihtokilpailuja järjestetään useilla kunnilla heti kun keli antaa siihen aihetta. Näistä kilpailuista lähtee hyvät treenit kansainväliselle tasolle, jota edustaa esimerkiksi Tour de Ski.

Tour de Ski on Keski-Euroopan maiden välinen vuosittainen hiihtokilpailu, jossa on useita osakilpailuja. Kilpailut ajoittuvat tammikuusta maaliskuulle. Osa kilpailusta suoritetaan vuoristoisessa maisemassa, vaikka onkin kysymyksessä maastohiihdosta, johon löytyy sopivia latuja esimerkiksi Suomesta, ja tänä vuonna etenkin Lahden Salpausselän maastosta.

Maaliskuun 7. ja 8. pääsemme Lahdessa seuraamaan miesten ja naisten IV-sarjan sprintin, naisten 10 km ja miesten 15 km hiihdon. Tilastoa vilkaisemalla pääsemme selville eri maiden tasokkaista voitoista, ja huomaamme suomalaisten naisten pitävät puoliaan tällä alueella. Virpi Miettinen on pitänyt Suomen sinnikkäästi tapetilla voittamalla kaksi kultaa ja kaksi hopeaa plus muita merkittäviä sijoituksia vuosien 2007 ja 2009 välisenä aikana.

Keneltä oletamme ja toivomme suorituksia tänä vuonna? Naisten kohdalla toiveet kallistuvat Kerttu Niskasen ja Krista Lähteenmäen puoleen. Alan asiantuntijat ovat pohdiskelleet molemmilla hiihtäjillä olevan hyvät edellytykset palkintosijoille. Miten nämä ennustukset näkyvät vedonlyönnin kuvioissa, voit tarkistaa Betsson tilastosta, jossa tuoreimmat urheilutiedot välittyvät vaivatta eteesi. Kuten urheilussa aina, tilanteet muuttuvat pikaisesti ja yllättävästi jokaisen kilpailijan kohdalla. Näistä yllätyksistä on omat hyötynsä veikkauksessa.

Huippujännää hiihtoa on jo marraskuussa Rukalla, kun FIS Ruka Nordic maailmancuptapahtuma tuo Lappiin tasokasta maastohiihtoa, mäkihyppyä ja yhdistettyä perjantain 28.11. – sunnuntain30.11 välisenä aikana. Mukana on lähes 400 urheilijaa 30 eri maasta. Koska Rukan Stadium on sijainniltaan edullisesti lähellä Rukan kylää, tule paikallinen majoitus- ja ravintolapalvelut kuhisemaan urheilijoista ja kisavieraista. Keskustasta on vain kevyt kävelymatka stadionille! Toivomme huippumenstystä kotimaan urheilijoille ja Ruka toivottaa kaikki vieraansa tervetulleiksi korealla vieraanvaraisuudella ja kisojen järjestelyillä.